[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1614344472685{background-color: #f2f2f2 !important;}” el_class=”ebike–1″][vc_column css=”.vc_custom_1611662022731{padding-top: 90px !important;padding-bottom: 90px !important;}”][vc_custom_heading text=”Elektrische fietsen kopen” font_container=”tag:h1|font_size:42px|text_align:center|color:%23333333|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”Elektrische Fietsen vergelijken en kopen: waarop letten?” font_container=”tag:h2|font_size:18px|text_align:center|color:%23000000|line_height:20px” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”maxwidthhome ebike–2 “][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_col-lg-2 vc_col-md-2 vc_hidden-sm vc_col-xs-2 vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”marginswap”]
Elektrische Fiets kopen? Hoe werkt een Elektrische Fiets? Hoe Elektrische Fietsen vergelijken en welke merken kopen? Hier lees je alles over de type motoren, actieradius, derailleur, batterij, soorten remmen. Je kan hier ook een gratis proefrit vragen met een Elektrische Fiets en onze modellen en prijzen bekijken + Elektrische Fietsen vergelijken.
Lees hieronder verder of ga meteen naar: Hoe werkt een Elektrische Fiets? Welke soorten Elektrische Fietsen bestaan er? Wat is het verschil tussen een voor-achter en middenmotor? Hoe jouw ebikeonderhouden? Waarop letten bij het vergelijken van Elektrische Fietsen? Waarop letten als je een Elektrische Fiets wil kopen?[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”maxwidthhome ebike–3 bikerminmar”][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_col-lg-2 vc_col-md-2 vc_hidden-sm vc_col-xs-2 vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Hoe werkt een Elektrische Fiets?” font_container=”tag:h2|font_size:20px|text_align:left|line_height:60px” use_theme_fonts=”yes” el_class=”changefontsize”][vc_column_text el_class=”marginswap” css=”.vc_custom_1646311745688{margin-top: 5px !important;}”]Een Elektrische Fiets werkt met trapondersteuning. De ingebouwde elektromotor helpt jou om sneller te fietsen én met minder moeite. Zo kan je eenvoudig snelheden halen tot 25 km/u. De fiets geeft enkel extra kracht wanneer je trapt, zodat je altijd volledig zelf de controle behoudt.
De motor van een Elektrische fiets wordt aangedreven door een compacte én herlaadbare batterij. Een batterij van een Elektrische Fiets zorgt voor een actieradius van 100-140 km. Afhankelijk van het vermogen duurt een oplaadbeurt van een batterij van een Elektrische Fiets gemiddeld zo’n 6 uur. Daarom is een elektrische fiets ook heel erg geschikt voor woon-werkverkeer.
Vaak wordt gezegd dat elektrische fietsen erg zwaar zijn, maar dat is helemaal niet waar. Het gewicht van een Elektrische Fiets is gemiddeld 25kg. Dat is slechts 30% meer dan een gewone fiets. Dat komt overeen met zo’n 3 flessen water. Maar je gaat wel direct tot 2x zo snel vooruit!
Bij de meeste elektrische fietsen is de motor centraal op het frame gemonteerd, net aan de trappers. Dat noemen ze ook een middenmotor. Er zijn ook goedkopere fietsen beschikbaar waarbij de motor in het voorwiel (voormotor) of achterwiel (achtermotor) wordt gemonteerd. Doordat je de aandrijven bij dit soort motors beter voelt, is het rijcomfort iets minder bij deze fietsen.
Ook op het achterwiel kan de motor gemonteerd worden. Dit zorgt voor de beste rijervaring, maar omdat er dan geen dichte kettingkast kan gemonteerd worden op de fiets, wordt dit bijna uitsluitend voor mountainbikes gebruikt.[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”Elektrische Fietsen vergelijken” font_container=”tag:h2|font_size:20px|text_align:left|line_height:60px” use_theme_fonts=”yes” el_class=”changefontsize”][vc_column_text el_class=”marginswap” css=”.vc_custom_1646310615108{margin-top: 5px !important;}”]Elektrische Fietsen kopen? Begin dan eerst met Elektrische fietsen te vergelijken. Dat vergelijken doe je op volgende punten: bereik, type motor (midden/voor/achter), vermogen van de batterij, koppel, aantal versnellingen en type remmen.
Het bereik van een Elektrische Fiets: De meeste Elektrische Fietsen hebben een bereik van 100-140 kilometer bij normaal gebruik. Dat is 25 km/u, matige tegenwind en niet al teveel eigen inspanning. Hoe hoger het bereik van een Fiets, hoe duurder hij is. Want dat wil zeggen dat de batterij zwaarder is. Als je 20 km per dag doet, dan volstaat een fiets met een bereik van 100km. Het heeft dan geen zin om een veel duurder model te kiezen.
Type motor: dit is een belangrijke! Het verschil in prijs tussen een voor/achtermotor en een middenmotor is groot. Als je dus een goedkopere Elektrische fiets ziet, kijk dan meteen of het type motor wel dezelfde is. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een (duurdere) middenmotor omwille van de aangenamere fietservaring. De kettingkast is dan ook afgesloten. Bij een achtermotor is dat niet het geval. Lees hier het volledige artikel: wat is het verschil tussen een voor, achter en middenmotor? welke kiezen?
Vermogen van de batterij: de meeste batterijen hebben tegenwoordig een hoog vermogen, laden snel op en zorgen voor voldoende kracht. Je hoeft heus geen Bosch motor/batterij te hebben, om een goede Elektrische Fiets te kopen. De meeste Li-ion batterijen (36 V)schommelen rond de 495 Wh (13,8 Ah). Wil je absoluut een Bosch, kijk dan even naar de Minerva Bosch NExus 8
Koppel: het koppel of trekkracht, geeft weer hoe krachtig de Fiets optrekt. Koppel wordt uitgedrukt in Nm (Newton meter). De meeste Elektrische Fietsen met middenmotor hebben een koppel van 45Nm. Die met voormotor hebben vaak een hoger koppel, tot 62 Nm. Minerva heeft recent de Minerva Epower op de markt gebracht. Die heeft een middenmotor EN een hoog koppel. Deze combinatie wordt ook de nieuwe norm in de toekomst.
Bekijk hier de Minerva Epower.
Aantal versnellingen: de meeste Elektrische Fietsen hebben 7-9 versnellingen. De E Mountainbike heeft er meer. Het hebben van méér versnellingen, maakt niet dat de fiets beter is of sneller gaat rijden. Focus daarol niet teveel op het aantal versnellingen. De meeste versnellingen komen van het wereldwijd bekende Shimano merk. Je ziet ze tegenwoordig ook verschijnen in het peloton van grote wielerwedstrijden.
Type remmen: Elektrische Fietsen hebben 2 soorten remmen: V-brakes of Disc Brakes. In Nederland vinden we ook nog terugtrapremmen. Die ken je misschien nog van vroeger, waar je kon remmen door achteruit te trappen. Disc Brakes zijn duurder (en beter) dan V brakes. Maar zoveel scheelt dat niet in kwaliteit. Disc Brakes heb je vaak bij Mountainbikes en Speedelecs. Lees hier het volledige artikel over soorten remmen bij een Elektrische Fiets[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”maxwidthhome ebike–4″][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_col-lg-2 vc_col-md-2 vc_hidden-sm vc_col-xs-2 vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column width=”2/3″ offset=”vc_col-lg-8 vc_col-md-12 vc_col-xs-12″ el_class=”widthfull”][vc_custom_heading text=”Soorten Elektrische Fietsen” font_container=”tag:h2|font_size:20px|text_align:left|line_height:60px” use_theme_fonts=”yes” el_class=”changefontsize”][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–left” width=”1/3″ css=”.vc_custom_1615906441693{padding-right: 0px !important;}”][vc_single_image image=”3748″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1646302516948{margin-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–right” width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Elektrische Fiets met middenmotor” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:left|color:%23000000|line_height:14px” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1646307902077{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]De meest verkochte Fiets is de Elektrische Stadsfiets met middenmotor. Die kan je zowel kopen voor Heren (met buis) als Dames. Een grote trend is dat 90% van de Heren kiest voor een Elektrische Damesfiets. Het op -en afstappen gaat veel vlotter dan met en klassieke Herenfiets.
Deze ebikes kan je gebruiken voor zowel woon-werkverkeer, als voor langere fietstochten tijdens het weekend. Rij je niet vaak met de fiets, kies dan gerust voor een goedkoper model. Het verschil in prijs is vaak te groot als je weinig fietst. Fiets je heel veel, ga dan voor een duurder model. Die hebben een betere batterij, comfortabeler zadel, lederen handvaten, zoals de Minerva Estrel Alivio.
Elektrische Fiets kopen? Bekijk hier de meest verkochte Elektrische fiets. Wil je alle modellen bekijken dan kan dat in de Elektrische Fietsen Shop.
Wil je graag een testrit met een Elektrische Fiets? Boek hem hier gratis.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–left” width=”1/3″ css=”.vc_custom_1615906445216{padding-right: 0px !important;}”][vc_single_image image=”3751″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1646302532860{margin-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–right” width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Elektrische Vouwfiets/Plooifiets” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:left|color:%23000000|line_height:14px” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1646307858789{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]Elektrische Vouwfiets of Plooifiets is een fiets die je kan vouwen. De afmeting van een vouwfiets bedraagt 90cm (lengte) x 70 (hoogte) x 40cm (breedte) . Ideaal voor wanneer je een Elektrische Fiets wil meenemen in de autokoffer. Ook ideaal om mee te nemen op bus/trein wanneer je naar je werk reist. De afstand tussen station en kantoor/thuis, doe je met een Elektrische vouwfiets. Deze fiets is unisex, dus zowel voor mannen als vrouwen.
Het plooien zelf gaat heel vlot. Je hebt tegenwoordig niet alleen vouwfietsen met een achter of voormotor, maar ook met middenmotor! (lees hier de verschillen). Bekijk hier het model met achtermotor en hier het model met middenmotor.
Wil je graag een testrit met een Elektrische Vouw/Plooifiets? Boek hem hier gratis.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–left” width=”1/3″ css=”.vc_custom_1615906448298{padding-right: 0px !important;}”][vc_single_image image=”3746″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1646302561836{margin-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–right” width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Elektrische Mountainbike” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:left|color:%23000000|line_height:14px” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1646307887792{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]De Elektrische Mountaibike helpt amateur sporters bij het beklimmen van heuvels/bruggen en zwaardere terreinen. Door de krachtige motor en 27 versnellingen krijg je veel ondersteuning bij het trappen. Tegenwoordig hebben Elektrische Mountainbikes een bereik tot 100km. Hoe meer heuvels je doet en hoe steiler, hoe kleiner het bereik wordt.
Een ander verschil met gewone Elektrische Fietsen, zijn de remmen. Een E Mountainbike heeft Disc Brakes (schijfremmen). Handig bij afdalingen. De meeste modellen zijn Unisex, dus mannen en vrouwen.
Bekijk hier de Minerva Elektrische Mountainbike in detail.
Wil je graag een testrit met een Elektrische Mountainbike? Boek hem hier gratis.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–left” width=”1/3″ css=”.vc_custom_1615906451413{padding-right: 0px !important;}”][vc_single_image image=”3795″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1646309241088{margin-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–right” width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Elektrische Bakfiets” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:left|color:%23000000|line_height:14px” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1646308165481{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]Een Elektrische bakfiets is hetzelfde als een gewone bakfiets, maar dan aangedreven door een elektromotor. Het belangrijkste waarop je moet letten bij een bakfiets: het vermogen van de motor (wat zo’n bakfiets weegt veel), de hoogte van de bak, is er een loop -en of parkeerhulp aanwezig, kwaliteit van het hout van de bak. Een Elektrische bakfiets is niet goedkoop! Je moet rekenen op vlot 2.000 euro en meer.
Je kan er ook voor kiezen om die tweedehands aan te kopen. Let dan goed op de remmen, wielen, spaken, is het hout nog in orde enz… In Nederland is dat veel meer ingeburgerd dan bij ons. Kijk gerust even op bakfiets.nl of Google deze link.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–left” width=”1/3″ css=”.vc_custom_1615906454255{padding-right: 0px !important;}”][vc_single_image image=”3796″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1646309322466{margin-bottom: 20px !important;}”][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”advantage–right” width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Speedelec” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:left|color:%23000000|line_height:14px” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1646308186310{margin-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]Speedelecs zijn Elektrische Fietsen die tot 45 km/u rijden. Ze hebben veel zwaardere motoren én batterij. Het grote nadeel aan Speedelecs is dat ze meteen een pak duurder zijn. Tot tussen de 50 en 100% duurder. dan een Elektrische Fiets. Doe je heel lange afstanden op een fietsautostrade, dan is een speedelec nuttig. In de Stad en voor korte afstanden is het zinloos om zoveel te betalen. Bovendien haal je die snelheden vaak niet en is het ronduit gevaarlijk om 45 km/u te rijden.
Je hebt ook een nummerplaat nodig voor een speedelec. Als je dus een elektrische fiets wil kopen, vraag je dan af of het wel een speedelec moet zijn.
Lees hier het volledige artikel: verschil tussen een speedelec en Elektrische Fiets.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”maxwidthhome ebike–5″][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_col-lg-2 vc_col-md-2 vc_hidden-sm vc_col-xs-2 vc_hidden-xs”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Elektrische Fiets kopen?” font_container=”tag:h2|font_size:20px|text_align:left|line_height:60px” use_theme_fonts=”yes” el_class=”changefontsize”][vc_column_text el_class=”marginswap” css=”.vc_custom_1646311008125{margin-top: 5px !important;}”]Een Elektrische Fiets kopen kan je in onze shop. Minerva biedt Elektrische Fietsen mét korting, 3 jaar garantie (met herstelling aan huis) en 3 jaar onderhoud, 3 jaar gratis Minerva Bike Assistance. Daarnaast heb je een 14 dagen “niet tevreden, geld terug” garantie.
Je kan bij ons een Elektrische Plooifiets kopen, een Elektrische Mountainbike kopen of een Elektrische Stadsfiets met Middenmotor.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”3752″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/#aanbod”][vc_single_image image=”3746″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/#aanbod”][vc_single_image image=”3748″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/#aanbod”][/vc_column][vc_column width=”1/6″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″ el_class=”paddingleftgone”][vc_custom_heading text=”Je koopt een fiets via Groepaanbod? Dit zijn de garanties:” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”15″ equal_height=”yes” el_class=”maxwidthhome serviceusp service–2″ css=”.vc_custom_1614002581513{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column width=”1/6″ css=”.vc_custom_1614264547541{padding-right: 0px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_single_image image=”1342″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1611216924763{margin-top: 25px !important;}”][vc_empty_space height=”23px”][vc_custom_heading text=”3 jaar
garantie” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:center|color:%23000000|line_height:20px” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1614264544188{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646346612894{margin-bottom: 20px !important;}”]Bovenop de wettelijke garantie van 2 jaar krijg je dankzij Groepaanbod nog 1 jaar extra garantie op alle herstellingen, onderdelen en werkuren. Daarnaast geniet je van maar liefst 10 jaar garantie op het kader van je fiets.
Blijkt het mechanisch defect onherstelbaar, binnen de garantie, dan ontvang je een nieuwe fiets (dezelfde of gelijkwaardig). Zo zeker zijn we van onze kwaliteit![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ css=”.vc_custom_1614264535023{padding-right: 0px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_single_image image=”1123″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1611218689665{margin-top: 5px !important;}”][vc_custom_heading text=”3 jaar
gratis onderhoud” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:center|color:%23000000|line_height:20px” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1614264540043{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646346621175{margin-bottom: 20px !important;}”]Bij aankoop van een Elektrische Fiets bij groepaanbod.be krijg je 3 jaar lang een gratis jaarlijks onderhoud cadeau. Je maakt een afspraak bij één van de meer dan 120 Minerva servicepunten voor jouw jaarlijks onderhoud en zij kijken jouw fiets gratis na.
Zo blijf niet alleen jij, maar blijft ook je fiets in topconditie! Een gratis onderhoud aanvragen doe je via Servicebike (Minerva)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”15″ equal_height=”yes” el_class=”maxwidthhome serviceusp serviceusp2 service–3″ css=”.vc_custom_1614002533489{margin-bottom: 0px !important;}”][vc_column width=”1/6″ css=”.vc_custom_1614264552190{padding-right: 0px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_single_image image=”1122″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1642418165295{margin-top: 5px !important;}”][vc_custom_heading text=”Minerva
Bike Assistance” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:center|color:%23000000|line_height:20px” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1614264555923{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646346632997{margin-bottom: 20px !important;}”]Iedereen die een Elektrische Fiets aankoopt bij Groepaanbod.be krijgt gratis 3 maanden All-In Bike assistance. Dat is een gratis diefstalverzekering, pechverhelping waar ook in België enz…
Lees hier alles over de Minerva Bike Plus Assistance.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″ css=”.vc_custom_1614264561175{padding-right: 0px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_single_image image=”1348″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1611218658089{margin-top: 5px !important;}”][vc_custom_heading text=”herstelling
aan huis” font_container=”tag:h3|font_size:18px|text_align:center|color:%23000000|line_height:20px” use_theme_fonts=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1614264565167{padding-top: 30px !important;padding-bottom: 15px !important;background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646346627967{margin-bottom: 20px !important;}”]Geraak je niet tot bij een servicepunt voor een herstelling? Geen probleem, Minerva biedt, dankzij Groepaanbod.be, ook herstelling aan huis.
Je fiets wordt dan thuis opgehaald en weer teruggebracht wanneer deze hersteld is. Binnen de garantie van 3 jaar, is deze dienst gratis![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1646830762777{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column][vc_single_image image=”3441″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”/#aanbod”][/vc_column][/vc_row]