B2B elektrische fietsen

voor zelfstandigen, bedrijven en ondernemingen

Heel wat voordelen

Naast ‘goed voor de gezondheid’ en ‘goed voor de natuur’ zijn er bij de aanschaf van een
elektrische fiets natuurlijk nog wel wat meer voordelen die ‘goed zijn’ voor jou of jouw onderneming.

Gratis testrit

tijdens een demo op jouw bedrijf

Wil je onze elektrische fietsen laten uitproberen door jouw collega’s en al jouw vragen stellen aan een Minerva demonstrateur? Dat kan!

Reserveer een gratis testrit op jouw bedrijf.

Het groepaanbod

Ontdek onze 5 modellen van elektrische fietsen mét unieke korting

De vermelde kortingen zijn inclusief BTW.

Boek hier jouw gratis demo

Overweeg je een elektrische fiets te kopen voor jouw medewerkers / collega’s, maar wil je onze fietsen eerst vrijblijvend uittesten op het bedrijf? Dat kan bij zowel kleinere als middelgrote ondernemingen (gratis testen kan al vanaf 2 personen). We komen bij jou op het bedrijf langs.

Duid in de kalender hieronder minstens 2 dagen aan waarop je beschikbaar bent voor een demo. We nemen nadien verder contact met je op om de definitieve datum door te geven. Je krijgt op dat moment ook een richtuur voor de demo door.

STAP 1 Waar?

Testlocatie:
Gegevens

STAP 2 Wanneer? klik op de groene data die jou passen

7
108

Info i.v.m. het coronavirus: voor aanvang van de demo worden alle fietsen grondig ontsmet.
De demo’s vinden uitsluitend buiten plaats en de demonstrateur draagt tijdens de demo een mondmasker.

Meer weten? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Offerte e-bikes voor bedrijven

Liever geen demo, maar direct een offerte of maat voor 5 fietsen of meer? Ook dat kan.

Waarom is een elektrische fiets
interessant voor de werkgever?

Goedkoop in aanschaf

Een bedrijfsfiets is relatief goedkoop. Het is goedkoper dan eender welk ander vervoersmiddel én biedt bovendien de meest aantrekkelijke bruto/netto-verhouding van het loon. Koop je de fietsen in grote aantallen, dan wordt het vaak financieel nog interessanter.

100% fiscaal aftrekbaar

Als bedrijf kan je de meeste fietsinvesteringen 100% als kost inbrengen, m.a.w ze wordt in mindering gebracht van de vennootschapsbelasting. Zo zijn onder andere de aankoop van de fiets en accessoires, verzekeringspremies, onderhoud en de installatie van een fietsenstalling 100% fiscaal aftrekbaar. Bedrijfsfietsen moeten lineair afgeschreven worden over een periode van minimum 3 jaar.

BTW volledig recupereerbaar

De BTW kan eveneens voor 100% worden afgetrokken. Dit in tegenstelling tot een bedrijfswagen, waar de Co2 uitstoot bepaalt wat de aftrekbaarheid is. Let wel: de btw is enkel aftrekbaar voor het gedeelte dat de fiets beroepshalve wordt gebruikt en kan niet worden afgetrokken voor de privéverplaatsingen of het gedeelte woon-werkverkeer.

Geen voordeel alle aard

Voor de fiscus is dit géén voordeel alle aard indien de werknemer de fiets tenminste gedeeltelijk voor het woon-werk verkeer gebruikt. Bovendien kan de bedrijfsfiets gecombineerd worden met andere transportmiddelen zoals de bedrijfswagen, het openbaar vervoer of de trein. Dit maakt dat bijvoorbeeld de vouwfiets ideaal kan ingezet worden om de ‘last mile’ te overbruggen!

Gezondere werknemers = minder afwezigheden

Dagelijks bewegen is belangrijk voor de gezondheid, maar ook voor de motivatie van je werknemers. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt ervoor dat je werknemers minder vaak afwezig zullen zijn. Daarbij komt ook dat ze niet iedere ochtend en avond in de file moeten staan, wat een postiief effect op hun motivatie zal hebben.

Beter voor het bedrijfsimago

Enerzijds toont de aankoop van elektrische fietsen voor je werknemers dat je begaan bent met het milieu. Zo krijg je een groen imago, en dat is altijd mooi meegenomen. Anderzijds is het een leuk extra’tje voor je werknemers. Je wordt op die manier ook aantrekkelijker als werkgever, want je biedt een bijkomend extralegaal voordeel aan.

3 jaar garantie

Op de aankoop van elektrische fietsen zou je normaal 1 jaar garantie krijgen. Dankzij groepaanbod krijg je net zoals particulieren de volle 3 jaar garantie op jouw aangekochte fietsen. Je geniet dus van maar liefst 2 jaar extra garantie.

Vrijgestelde fietsvergoeding

Je kan jouw werknemer een fietsvergoeding toekennen die voor maximaal 24 cent per kilometer is vrijgesteld. Tot deze grens kan je de kosten van een fietsvergoeding dus integraal aftrekken, waardoor de bedrijfswinst en de daarop toegepaste vennootschapsbelasting dalen.

X