CategoriesGeen categorie

Handleiding Elektrische Plooifiets/vouwfiets Minerva met achtermotor

Handleiding elektrische plooifiets Minerva

[vc_row][vc_column][vc_column_text]NEDERLANDSTALIGE HANDLEIDING VOOR DE MINERVA E-FOLDING XV (E-2000RM LS)

Gefeliciteerd met uw aankoop van deze E-FOLDING XV E-2000RM LS Elektrische Fiets. Deze werd nauwkeurig ontwikkeld en geproduceerd volgens de meest recente internationale kwaliteitsnormen, waaronder EN 15194

Wij vragen u deze gebruikshandleiding grondig door te nemen alvorens de fiets te gebruiken. Deze bevat belangrijke informatie omtrent veiligheid en onderhoud. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om deze handleiding voor het fietsen te lezen.

Mocht een origineel onderdeel een defect vertonen op het vlak van kwaliteit binnen de garantieperiode, dan zullen wij dit vervangen. De garantieperiode voor de elektrische fietsen is als volgt:

Kaders en stijve vorken: 5 jaar

Elektrische componenten: 3 jaar mits degelijke zorg en onderhoud

Alle andere componenten: 3 jaar mits degelijke zorg en onderhoud.

Minerva kan geen verantwoordelijkheid nemen voor indirecte of bijzondere schade. Deze garantie is enkel van toepassing voor de oorspronkelijke koper die in het bezit moet zijn van een aankoopbewijs om een claim te laten goedkeuren. De garantie geldt enkel voor defecte onderdelen en dekt de gevolgen niet van normale slijtage, noch voor schade door een ongeval, misbruik, overbelasting, onachtzaamheid, onjuiste montage, onjuist onderhoud of de toevoeging van een item dat niet gepaard gaat met het originele, beoogde gebruik van de fiets.

Geen enkele fiets is onverwoestbaar en er kunnen dan ook geen claims goedgekeurd worden voor schade door incorrect gebruik, gebruik in competities, stuntrijden, schansrijden en springen of soortgelijke activiteiten. Claims moeten via www.servicebike.be doorgegeven worden. Uw wettelijke rechten worden niet beïnvloedt.

Minerva behoudt zich het recht om zonder kennisgeving bepaalde kenmerken te wijzigen. Alle informatie en kenmerken uit deze brochure zijn correct op het ogenblik van drukken.

 1. VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE ELEKTRISCHE FIETS MET TRAPONDERSTEUNING

Deze elektrische fiets met trapondersteuning werd ontwikkeld om te rijden op de weg of op een verharde ondergrond waarbij de banden het contact met de grond niet verliezen. Hij moet eveneens goed onderhouden worden volgens de instructies die in deze handleiding te vinden zijn;

Het gewicht van de fietser en de lading samen mag niet meer dan 100kg bedragen.

Tips inzake Veiligheid en Veilig Rijden

 Alvorens gebruik te maken van uw elektrische fiets met trapondersteuning, zorg er dan steeds voor dat de fiets zich in een veilige toestand bevindt. Controleer in het bijzonder dat:

 • Moeren, bouten, snelspanners en onderdelen strak aangespannen zijn en niet versleten of beschadigd zijn.
 • De rijpositie comfortabel is.
 • De remmen efficiënt werken.
 • Het sturen vlot gaat zonder een te grote speling.
 • De wielen vlot draaien en de naaflagers correct aangepast werden.
 • De wielen goed vastgemaakt werden en bevestigd aan het kader / de vork.
 • De banden zich in een goede staat bevinden en tot de juiste luchtdruk opgeblazen werden.
 • De pedalen stevig vastgemaakt werden aan de trapas.
 • De versnellingen correct werden aangepast.
 • Alle reflectoren zich op de goede plaats bevinden.

OPGEPAST WIELEN: Om de zes maanden dient uw elektrische fiets met trapondersteuning nagekeken te worden door een professional om er zeker van te zijn dat alles correct en op een veilige manier werkt. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om ervoor te zorgen dat alle onderdelen werken alvorens te gaan fietsen. Het is zeer belangrijk om maandelijks de slijtage van de banden te controleren en de lijn op de banden op te volgen. Wanneer deze groef onzichtbaar geworden is, kan de band niet meer op een veilige manier gebruikt worden. Een band die ernstig versleten is, is zeer gevaarlijk en moet vervangen worden. Pas de remblokken aan zodat deze op een afstand van 1-1,5mm van de band komen te staan.

NORMALE AANDACHT MOET BESTEED WORDEN AAN DE SPAAKSPANNING VAN DE NAAFAANDRIJVING.

OPGELET: U neemt een risico op lichamelijke letsels, schade of verliezen en dit op eigen verantwoordelijkheid indien u de bovenstaande voorwaarden niet naleeft en de garantie vervalt bijgevolg automatisch.

 1.BENAMING VAN DE ONDERDELEN VAN DE ELEKTRISCHE FIETS MET TRAPONDERSTEUNING E-2000RM LS

Efolding handleiding

 1. Wiel & Banden
 2. Velgen
 3. Spaken
 4. Voorrem
 5. Voorvork
 6. Spatbord vooraan
 7. Kader
 8. Stuur
 9. Remhendels
 10. Paneel LED
 11. Achterrem
 12. Snelspanner zadelpen
 13. Zadel
 14. Regelaar
 15. Batterij
 16. Bagagedrager achteraan
 17. Spatbord achteraan
 18. Pedaal
 19. Krukas & kettingwiel
 20. Motornaaf vooraan
 21. Fietsenrek

Montage-instructie

 1. HANDLEIDING VOOR DE ELEKTRISCHE ONDERDELEN VAN DE FIETS

De fietser moet voorwaarts trappen om ondersteuning te krijgen van de motor. Dit is een belangrijk veiligheidsaspect. De elektrische fietsen met trapondersteuning bieden hulp tot een snelheid van 25 km/u, daarna zal de motor uitschakelen. U kunt sneller rijden maar dit is afhankelijk van uw eigen trapkracht, er zal geen elektrische ondersteuning meer zijn.

Om de fiets te starten, schakelt u de hoofdschakelaar aan de zijkant van de batterij aan, het LED-scherm op het stuurpaneel zal oplichten. De motor zal pas inschakelen zodra het kettingwiel een volledige omwenteling gedraaid heeft. Dit zorgt ervoor dat de motor en de regelaar beschermd worden tegen schade en verlengt de levensduur van de elektrische onderdelen.

Inhoud

 1. Structuur van een elektrische fiets met ondersteuning
 2. Belangrijke veiligheidsvoorschriften
 3. Gebruik
 4. Installatie en gebruik van de batterij
 5. LED’s en functies
 6. De batterij gebruiken en onderhouden
 7. De lader gebruiken en onderhouden
 8. De elektrische naafmotor gebruiken en onderhouden
 9. De regelaar onderhouden
 10. Uitschakelen van de motor via de remhendel
 11. Eenvoudige foutopsporing
 12. Elektrische schema’s en kenmerken
 13. Overzicht technische specificaties
 1. Structuur van een Elektrische Fiets (Zie deel I. Fig. 1.2)

 

 1. Belangrijke veiligheidsvoorschriften 
 • Wij raden sterk aan een goedgekeurde helm te dragen die beantwoordt aan de lokale veiligheidsnormen.
 • Gehoorzaam de lokale verkeersregels op de openbare weg.
 • Houd rekening met de verkeersomstandigheden.
 • De fietser moet minstens 18 jaar oud zijn.
 • Laat uw fiets enkel nakijken in erkende fietswinkels.
 • Regelmatig onderhoud zorgt voor een betere en veiligere rijprestatie.
 • Laad niet meer dan 100kg op de fiets, dit inclusief de fietser zelf.
 • Op de fiets mag slechts één persoon plaatsnemen.
 • Zorg voor een regelmatig onderhoud van de fiets volgens de gebruikshandleiding.
 • Open de elektrische onderdelen niet of prober deze niet zelf te onderhouden. Neem indien nodig contact op met uw lokale fietshandelaar voor een bekwame dienstverlening.
 • Spring of race nooit met de fiets, voer er ook geen stunts mee uit en misbruik de fiets niet.
 • Rijd nooit onder invloed van drugs of alcohol.
 • We raden sterk aan om lichten te gebruiken wanneer het donker of mistig is, alsook bij een slechte zichtbaarheid.
 • Reinig de fiets door het oppervlak af te vegen met een zachte doek. Hardnekkige vlekken kunt u afwassen met wat water en neutrale zeep.

OPGELET: was de elektrische fiets niet rechtstreeks met de tuinslang of een hogedrukreiniger. Vermijd dat water kan binnendringen in de elektrische onderdelen aangezien dit de onderdelen kan beschadigen.

 1. Gebruik

Uw nieuwe elektrische fiets met trapondersteuning is een revolutionair transportmiddel dat bestaat uit een aluminium kader, een Li-ion batterij, een uiterst efficiënte elektrische naafmotor en regelaar met een elektrisch systeem voor trapondersteuning die de normale pedaaltred bijstaat. Het voornoemde materiaal zorgt voor een veilige fietservaring, een optimaal gebruik en kwaliteit. Het is dan ook belangrijk de volgende richtlijnen na te streven om op de best mogelijke manier van uw fiets te kunnen genieten.

Checklist voor het Fietsen

Zorg ervoor dat de banden volledig opgeblazen zijn zoals aangegeven op de velg alvorens ermee te fietsen. Zoals u weet, is de performantie van de fiets rechtstreeks afhankelijk van het gewicht van de fietser en de bagage/lading, dit samen met de opgeslagen energie in de batterij.

 • Laad ‘s nachts op, alvorens er de volgende dag mee te rijden.
 • Smeer de ketting regelmatig en reinig indien deze vuil of verharst is door gebruik te maken van een ontvetter, veeg vervolgens schoon en smeer de ketting opnieuw. 
 1. Installatie en gebruik van de accu

Bij de elektrische fietsen bevindt de batterij zich in de achterdrager (het batterijpakket is rechtstreeks verbonden met de controller-kast vooraan (fig. 2).
De schuif van de batterij is bevestigd op de drager.

Vervolgens wordt de batterijhouder vergrendeld met de sleutel, zie de bedieningsdetails hieronder. (Fig. 4.1 Fig. 4.2)

Batterij Efolding Minerva

Plaats eerst de batterijhouder horizontaal langs deze schuifregelaar (zoals fig. 2), duw hem dan in en zorg voor een goede pasvorm. Ten tweede, zorg ervoor dat de batterij stevig in de controllerbehuizing is geduwd en dat de connector goed in de controllerbox is geplaatst.

Accuslot Minerva Plooifiets

Steek vanuit de beginpositie 12 uur (waarbij de batterij en de drager zijn ontgrendeld) de sleutel in de sleuf, druk op en draai hem met de klok mee naar positie 6 uur (de batterij wordt dan vergrendeld met de drager). Integendeel, je kunt het ontgrendelen.

Acculading

Als er een stopcontact beschikbaar is binnen het bereik van uw fiets, kunt u uw fiets rechtstreeks opladen met de batterij nog aan de fiets bevestigd. De oplaadpoort is bedekt met een plastic dop, met een gele pijl voor kennisgeving (Fig 4.3). Open het, dan laad je de batterij direct op.
Het verwijderen van de batterij is handig voor het opladen op een locatie waar de fiets niet past of wanneer er geen bereikbare wisselstroomvoeding aanwezig is op de plaats waar de fiets geparkeerd staat
Voordat u de batterij uit de fiets verwijdert, moet u de volgende stappen ontgrendelen:

* zorg ervoor dat de schakelaar uit staat (Fig.4.4).
* Druk op de sleutel en draai hem tegen de klok in van 6 uur naar 12 uur positie. (zie Fig 4.2)
* Vergeet niet om de sleutel uit te halen en te verzorgen nadat u de batterij uit de drager hebt gehaald !!!

 

 1. DISPLAY EN FUNCTIES

LCD Display Minerva Plooifiets

 • ON/OFF-knop op het paneel en on/off van de lichten (Fig. 5)

De knop “” (met de rood/witte kleur zie Fig. 5): het stuurpaneel schakelt aan of uit wanneer u op deze knop drukt, indien de batterij in werking is. Enkel wanneer deze knop op On staat, kunt u het stuurpaneel gebruiken.

De “”-knop (6km/h): wanneer u blijft drukken op deze knop, gaat de elektrische fiets onmiddellijk naar een snelheid van 6km/uur. Meestal wordt dit gebruikt als assistentie bij het starten van de fiets, wanneer u de knop loslaat, stopt de assistentie en kunt u weer normaal rijden.

 • Batterijvermogen op het stuurpaneel

 In normale omstandigheden zullen de vier LED-lampjes van laag naar hoog branden wanneer u de stroomtoevoer aansluit. Wanneer alle LED-lampjes helder schijnen, betekent dit dat de batterij volledig opgeladen is. Indien het laatste lampje knippert, staat dit voor een waarschuwing en moet de batterij onmiddellijk opgeladen worden alvorens opnieuw te fietsen.

1 LED brandt maar knippert: het vermogen is bijna op, de batterij moet onmiddellijk opgeladen worden.

 • Selecteer het assistentieniveau op het stuurpaneel (in totaal 3 assistentieniveau’s)

 Wanneer het paneel in werking is, kunt u kiezen uit 3 assistentieniveau’s: laag, gemiddeld en hoog. Druk op de knoppen MODE om het assistentieniveau te wijzigen (Laag, gemiddeld en hoog). Op deze manier kunt u het assistentieniveau wijzigen:

Wanneer de stroom ingeschakeld is, zal het LED-lampje “Gemiddeld” branden. Dit betekent dat de vermogensassistentie op niveau 2 werkt. Vervolgens kunt u op de knoppen “MODE” drukken om te verhogen of verlagen van niveau.

Indien u het hoogste assistentieniveau kiest, betekent dit dat er meer elektrisch vermogen en dus minder menselijke aandrijving gevraagd wordt voor de fiets. Dit niveau is geschikt om bergop te rijden, wanneer de wind op kop staat of bij een zwaardere belasting van de fiets.

Schakelt u naar het middelste assistentieniveau, betekent dit dat het elektrisch vermogen en de menselijke aandrijving gelijkmatig verdeeld worden over de fiets. We raden dit assistentieniveau aan wanneer u op een vlakke, verharde weg rijdt.

Indien u kiest voor het laagste assistentieniveau, betekent dit dat er minder elektrisch vermogen en dus meer menselijke aandrijving gevraagd wordt voor de fiets. Hierdoor is dit een assistentieniveau om energie te besparen. We raden aan dit niveau te gebruiken wanneer u voor het plezier fietst of als sport.

Verder kan de vermogensfunctie op het paneel de gebruikers ook waarschuwen aan de hand van de vier LED-lampjes:

Indien de gebruiker vergeet de batterij uit te schakelen nadat hij vijf minuten niet meer gereden heeft, zullen alle LED-lampjes één voor één oplichten. Op deze manier wordt de gebruiker eraan herinnerd dat hij de batterij moet uitschakelen om energie te besparen.

 1. De batterij gebruiken en onderhouden

Voordelen van een Li-ion-batterij.

Deze elektrische fietsen met trapondersteuning zijn voorzien van hoogwaardige Li-ion-batterijen, een typische bron van groene stroom die heel licht is en het milieu niet vervuilt. Daarnaast hebben de Li-ion-batterijen ook de volgende voordelen:

 • Laden zonder geheugeneffect;
 • Hoge elektrische energiecapaciteit, klein volume, lichtgewicht, hoge uitgangsstroom, geschikt voor veeleisende voertuigen;
 • Lange levensduur;
 • Werkt in een breed temperatuurspectrum: -10°C tot +40°C.

Om de levensduur van de batterij te verzekeren en deze tegen schade te beschermen, vragen wij u de onderstaande richtlijnen voor gebruik en onderhoud na te leven:

Wanneer tijdens het fietsen het display aangeeft dat er nog maar 5% lading is, (zie Fig. 6,1), dan moet de accu zo snel mogelijk worden opgeladen!

6.2  Vergeet niet om de batterij volledig op te laden voordat u een lange reis gaat maken!
Druk op de knop aan het uiteinde van de batterijhouder,

wanneer de 3 voorlichten allemaal groen zijn, geeft dit aan dat de batterij is opgeladen. Wanneer het rode lampje bij de knop (aan / uit) brandt, betekent dit dat deze moet worden opgeladen (fig. 6.2).

6.3  Als de fiets minder frequent of een tijdje niet wordt gebruikt, moet de accu elke maand volledig worden opgeladen.

OPGELET:

 1. De levensduur van de batterij kan dalen na een lange opslag zonder regelmatig op te laden zoals hierboven omschreven, dit ten gevolge van natuurlijke ontlading.
 2. Gebruik nooit een stuk metaal om de twee polen van de batterij rechtstreeks met elkaar te verbinden, zo niet zal de batterij beschadigd worden door kortsluiting.
 3. Plaats de batterij niet bij een vuur of een andere warmtebron.
 4. Schud, stoot of gooi nooit hevig met de batterij.
 5. Houd de batterij buiten het bereik van kinderen indien u deze uit de fiets haalt om onverwachte ongelukken te vermijden.
 6. De batterij mag niet gedemonteerd worden.
 1. De batterijlader gebruiken en onderhouden

 Vooraleer u de batterij oplaadt, dient u deze gebruikshandleiding alsook de eventuele handleiding van de lader, die bij de fiets geleverd wordt, door te nemen. Houd eveneens rekening met onderstaande punten wat betreft de batterijlader.

 • Gebruik de lader niet in een omgeving met explosieve gassen of corrosieve stoffen.
 • Schud, stoot of gooi nooit met de batterijlader om schade te voorkomen.
 • Bescherm de batterijlader steeds tegen regen en vochtigheid!
 • De batterijlader dient gebruikt te worden binnen een temperatuurbereik tussen 0°C en +40°C.
 • De lader mag nooit gedemonteerd worden.
 • Gebruik enkel de lader die bij de elektrische fiets meegeleverd wordt, zo niet kan de batterij beschadigd raken en vervalt de garantie.
 • Tijdens het laden moeten zowel de batterij als de lader zich op een minimale afstand van 10 cm van de muur bevinden, tenzij er ventilatie mogelijk is voor de afkoeling. Plaats niets rond de lader wanneer deze in werking is!

Procedure voor het laden

Laad de batterij van de fiets op volgens onderstaande procedure:

 • De batterij kan opgeladen worden via het stopcontact, de schakelaar moet niet ingeschakeld zijn.
 • Steek de uitgangsstekker van de lader stevig in de batterij en steek vervolgens de hoofdkabel van de lader in het dichtstbijzijnde stopcontact.
 • Tijdens het laden zal het LED-lampje van de lader rood oplichten, wat betekent dat de batterij aan het opladen is. Wanneer het lampje groen wordt, is de batterij volledig opgeladen.
 • Na het laden haalt u de stekker van de lader eerst uit het stopcontact en vervolgens trekt u de uitgangsstekker van de lader uit de batterij. Sluit tot slot het deksel van de laderingang op de batterij en controleer of dit goed afgedekt is.
 1. De elektrische naafmotor gebruiken en onderhouden

 8.1  Onze intelligente e-fietsen zijn zo ingesteld dat de elektrische ondersteuning slechts in werking treedt na een volledige rotatie van het kettingwiel.

8.2  Gebruik de fiets niet bij wassend water of onweer om schade aan de elektrische onderdelen te vermijden.

8.3  Vermijd hevige schokken op de naafmotor, zo niet kan de aluminium kap of behuizing breken.

8.4  Controleer regelmatig de schroeven aan beide zijden van de naafmotor, draai ze stevig aan van zodra ze ietwat loskomen.

8.5  Controleer de kabels die verbinding maken met de motor.

 1. De regelaar onderhouden

 Bij onze elektrische fietsen zit de regelaar gebruikelijk in de batterijhouder.

Het is van groot belang dit elektronisch onderdeel te onderhouden a.d.h.v. de volgende richtlijnen:

9.1  Zorg ervoor dat er geen water kan instromen of blijven staan, dit kan de regelaar beschadigen.

Opmerking: Indien u denkt dat er water in de besturingskast is terechtgekomen, schakel de batterij dan onmiddellijk uit en fiets zonder elektrische ondersteuning. U kunt de elektrische ondersteuning opnieuw gebruiken zodra de besturingskast weer volledig droog is.

9.2  Zorg ervoor dat de regelaar niet stevig geschud wordt of stoten ondergaat om schade te vermijden.

9.3  De regelaar dient gebruikt te worden binnen een temperatuurbereik tussen -15°C en +40°C.

OPGELET: Open de besturingskast niet. Elke poging om de besturingskast te openen of de regelaar te wijzigen, zal tot gevolg hebben dat de garantie vervalt. Vraag uw lokale verdeler of erkende fietshandelaar om uw fiets te herstellen.

 1. Uitschakelen van de motor via de remhendel*

Dit is een uiterst belangrijk onderdeel om veilig te kunnen rijden. Zorg er in de eerste plaats voor dat het beschermd wordt tegen stoten en schade. Controleer ook regelmatig de bouten en moeren en draai ze stevig vast.

 1. Eenvoudige foutopsporing

De onderstaande informatie dient als uitleg, het is geen werkwijze voor de gebruiker om de herstelling zelf uit te voeren. Elke herstelling dient te gebeuren door een bekwame persoon die rekening houdt met de veiligheidsvoorwaarden en voldoende vertrouwd is met elektrisch onderhoud.

Omschrijving Probleem Mogelijke oorzaken Foutopsporing
Nadat u de batterij hebt ingeschakeld, geeft de motor geen ondersteuning tijdens het fietsen. 1) De motorkabel (waterbestendige dichting) zit los;

2) De remhendel keerde niet goed terug waardoor deze in “power off” blijft staan;

3) De zekering van de batterij is stuk;

4) De snelheidssensor is te ver verwijderd van de magnetische ring op de trapas;

5) De verbinding tussen de sensor en de regelaar zit los of werkt niet goed.

Controleer eerst en vooral of de batterij opgeladen is, zo niet laadt u haar op.

1) Ga na of de kabel goed vastzit. Indien hij los is, steekt u hem weer vast;

2) Trek de remhendel voorzichtig terug naar zijn normale positie, zonder te remmen;

3) Open het deksel van de batterij en controleer of de zekering stuk is. Zo ja, ga naar uw verdeler of erkende handelaar om een nieuwe zekering te plaatsen;

4) Pas de afstand tussen de magnetische ring en de sensor aan, deze mag maximum 3 mm bedragen;

5) Verbind de sensor en de regelaar opnieuw met elkaar.

De afstand per laadbeurt wordt korter (Opgelet: de efficiëntie van de batterij is afhankelijk van het gewicht van de fietser en de extra lading/bagage/wind / weg/constant remmen). 1) De laadtijd is te kort;

2) De omgevingstemperatuur is te laag waardoor de werking van de batterij verstoord is;

3) Regelmatig bergop rijden, met tegenwind of op slechte ondergronden;

4) De bandenspanning is laag (op te blazen);

5) Regelmatig remmen en starten.;

6) De batterij werd opgeslagen voor een lange tijd zonder gebruikt te worden.

1) Laad de batterij op volgens de instructies (hoofdstuk 7.3);

2) ‘s winters of onder 0°C bewaart u de batterij beter binnen;

3) Dit wordt opnieuw normaal wanneer de rij-omstandigheden verbeteren;

4) Pomp de banden op en zorgt dat deze volledig opgeblazen werden tot 45psi voor uw fiets;

5) Dit wordt opnieuw normaal wanneer de rij-omstandigheden verbeteren. U hoeft zich geen zorgen te maken;

6) Laad de batterij regelmatig op zoals aangegeven in deze handleiding (zie hoofdstuk 6.3).

Indien bovenstaande geen oplossing biedt, contacteer dan uw verdeler of erkende handelaar.

Na het insteken van de stekker, licht de LED-indicator van de lader niet op. 1) Probleem met het stopcontact;

2) Slecht contact tussen de stekker van de lader en het stopcontact;

3) De temperatuur is te laag.

1) Controleer en herstel het stopcontact;

2) Controleer en steek de stekker stevig vast;

3) Laad de batterij op binnenshuis.

Indien bovenstaande geen oplossing biedt, contacteer dan uw verdeler of erkende handelaar.

Na 4-5 uur laden is de LED-indicator nog steeds rood en de batterij dus nog niet volledig opgeladen (Opgelet: het is zeer belangrijk uw fiets op te laden volgens de instructies die vermeld worden in hoofdstuk 7 om problemen of schade aan de fiets te vermijden. 1) De omgevingstemperatuur is 40°C of hoger;

2) De omgevingstemperatuur is lager dan 0°C;

3) De fiets werd niet opgeladen na het rijden, waardoor de batterij volledig ontladen werd;

4) De uitgangsspanning is te laag om de batterij op te laden.

1) Laad de batterij op in een ruimte boven 40°C, of volgens de instructies in hoofdstuk 7;

2). Laad de batterij binnenshuis op, of volgens de instructies in hoofdstuk 7;

3) Onderhoud de batterij goed volgens hoofdstuk 6.3 om natuurlijke ontlading te vermijden;

4) Er kan niet geladen worden indien de stroomtoevoer lager is dan 100V.

Indien bovenstaande geen oplossing biedt, contacteer dan uw verdeler of erkende handelaar.

De snelheid/KM wordt niet getoond op het LED-scherm. Het magnetische contact op de wielspaak bevindt zich te ver van de snelheidssensor (bevestigd op de kettinghouder of de voorvork van het kader), waardoor de sensor onvoldoende signalen krijgt van het roterende wiel. Controleer de afstand tussen het magnetische contact en de snelheidssensor, zorg ervoor dat dit minder is dan 5mm.

 

 1. Elektrische schema’s en kenmerken

We behouden ons het recht om, zonder voorafgaande mededeling, wijzigingen aan te brengen aan het product. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw verdeler.

Het elektrisch schakelschema is als volgt opgebouwd:

Elektrische schema Minerva Efolding

 

I. Verbinding motor. Kabel motor

1. Groen (motor HA)

2. Geel (motor HB)

3. Blauw (motor HC)

4) Rood (+5V)

5) Gele (H2)

6) groen (H3)

7) Blue (H1)

8) zwart (massa)

9) wit (Signaal van toerental)

II. Aansluiting voeding

1. Rood (36V)

2. Zwart (aarding)

 

III. Stroomkabel is verbonden met de stroom

1) Gele (weergavesignaal ZF)

2) groen (weergavesignaal IL)

3) Blue I extract blok)

4) zwarte (-)

5) rode (+)

6) wit (signaal)

IV. Verbinding display

1) Geel (signaal ZF)

2) Green (signaal IL)

3) Blue (kabel blok

4) zwarte (-)

5) rode (+)

V. verbinding werpt remmen

1) wit (signaal rem)

2) Black (5V)

 

IV. Sonde voor de verbinding van snelheid. controller

1) Blue (signaal)

2) Rood (+5V)

3) zwart (massa)

 13. Overzicht technische specificaties

 Hieronder vindt u de benaming van het model van uw fiets:

Model Opmerking (ter referentie)
E-FOLDING XV E2000RM LS

Algemene technische gegevens van deze elektrische fietsen:

Max. Snelheid met Elektrische Ondersteuning: 25km/u ±5%
Afstand indien volledig opgeladen: 36V: 80 km (totale lading ≦75kg)
Beschermingswaarde Overstroom: 12A
Beschermingswaarde Onderspanning: 31V

Technische gegevens omtrent de motor van de fiets:

Motortype: Borstelloos met Stary versnellingen en Hall
Maximaal Rijgeluid: <60db
Nominaal Vermogen: 200W

 

Maximaal Uitgangsvermogen: 250W
Nominale Spanning: 36V

Technische gegevens omtrent de batterij en de lader:

Type Batterij: Lithium
Spanning: 36V
Capaciteit: 10.4Ah

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]