Motor en Batterij

Een overzicht van de meest gestelde vragen

Staat wat je zoekt er niet tussen? Ga dan naar de contactpagina en stel je vraag!

Wat is de actieradius van de batterij van een Elektrische Fiets?

De actieradius van een batterij hangt af van wat je precies met de fiets doet. Heb je veel hellingen/bruggen? fiets je met tegenwind? moet je veel stoppen/starten? gebruik je 100% ondersteuning of niet? We hebben er een volledig artikel over geschreven. Lees hier ons actieradius artikel.

Hoe de batterij van een Elektrische Fiets opladen?

Dat hebben we in ons artikel uitgebreid beschreven. Lees onze blog. 

Welke motor kiezen bij een Elektrische Fiets?

Je hebt voor-achter en middenmotoren, maar welke is nu de beste? De meest gekoezen is in ieder geval die met middenmotor. op onze blog leggen we alles uit over het verschil en de voor-en nadelen van elk type fietsmotor. Lees het op onze blog “welke motor kiezen”

Hoelang moet de batterij opladen?

Als je een nieuwe Elektrische Fiets gekocht hebt, kan je de batterij best eerst eens volledig leegrijden en dan volledig opladen. Zo gaat die het langst mee. Een gemiddelde oplaadtijd van een batterij van een Elektrische fiets, bedraagt 6 uur. Je kan de batterij er vlot uitnemen (met een apart sleuteltje) en opladen aan een gewoon stopcontact. De batterijlader wordt door ons meegeleverd

Kan ik een zwaardere of extra batterij kopen?

Veel mensen willen per sé een zwaardere of extra batterij kopen, ook al hebben ze nog niet met hun nieuwe Elektrische Fiets gereden. In 90% van de gevallen volstaat de meegeleverde batterij. Dus ons advies: probeer eerst de fiets goed uit en als je na enkele weken merkt dat je een krachtiger batterij kan gebruiken en/of extra batterij, dan kan je die nog aankopen.

Vergeet niet dat de batterij één van de duurste onderdelen is van de Elektrische Fiets. Een extra batterij kost dan ook redelijk veel, in verhouding tot de Fiets zelf.

Hoeveel kost het opladen van een batterij?

De electriciteit is duur. Het opladen van een auto kost veel geld. Maar hoe zit het met een ebike? Daarom wil iedereen graag weten wat het kost. Dat hebben we voor jou berekend in onze blog “wat kost het opladen van een ebike”

Wat is het verschil tussen een trapkrachtsensor en Rotatiesensor?

Om Elektrische trapondersteuning te krijgen van je ebike, moet je zelf ook wat bijtrappen. Ook al is het maar weinig, want niet iedereen heeft veel kracht. De meest voorkomende niveaus van ondersteuning zijn de trapkrachtsensor en rotatiesensor.

We leggen het allemaal uit in onze blog “trapondersteuning”

Hoe de actieradius van je ebike vergroten?

De actieradius van je fiets vergroten? dat kan door goed aandacht te besteden aan wat je precies met je batterij doet. We geven 9 concrete tips hiervoor. Lees ze na op onze blog “actieradius vergroten”

X