CategoriesGeen categorie

Haal meer uit een gratis testrit met deze tips

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Opendeurdagen, demodagen en demo’s aan huis; het zijn allemaal ideale manieren om je eventueel nieuwe elektrische fiets eerst eens uit te testen. Het is ook het uitgelezen moment om vragen te stellen aan de verkoper. Waar het bij velen echter fout gaat, zonder het te beseffen, is dat zij niet voorbereid zijn. Een goede voorbereiding kan je nochtans veel moeite besparen. Zo zit je achteraf niet met vragen die je ineens nog bedenkt, of onduidelijkheden die pas later boven water komen.

Met onderstaande tips haal je alles uit een testrit.

Bereid je voor

Tast je nog helemaal in het duister wat betreft elektrische fietsen? Dan kan het interessant zijn je al eens in te lezen in de materie. Zo heb je reeds wat kennis verwerfd, en verdoe je geen tijd aan simpele vragen waar je zelf snel een antwoord op kan weten. Leer wat meer over de verschillende onderdelen van een e-bike, en hoe zo’n fiets nu precies werkt. Zorg dat je ook al een idee hebt met welk doel je je fiets wil gaan gebruiken, dit zal een invloed hebben op het model dat de verkoper zal aanraden. Ga je je fiets gebruiken om lange afstanden af te leggen of eerder voor korte ritjes? Woon je in heuvelachtig gebied? Heb je liever een sportief of een standaard model? Al deze vragen zullen een impact hebben op de nodige energie-inhoud van je accu, de kracht van je motor, de mate van ondersteuning, etc.

Stel de juiste vragen

Formuleer op voorhand wat vragen als je deze hebt. Eventuele onduidelijkheden kunnen zo opgehelderd worden. Extra vragen die je kan stellen bij de keuze van de fiets is of deze een parkeerstandaard heeft, of de fiets past bij welk doel jij voor ogen hebt, en hoe het zit met onderhoud. Het is ook altijd interessant de garantievoorwaarden te overlopen. Sinds kort bieden meer en meer leveranciers fietsverzekeringen aan. Peil hier zeker ook eens naar.

Testen, testen, testen

Het zal altijd interessant zijn om meerdere modellen uit te testen. Een eerste belangrijke factor waar je naar moet kijken is het frame. Afhankelijk van je lengte zal je een ander frame nodig hebben. De verkoper helpt je hierbij. Test ook eens een laag instapmodel uit, misschien is dit wel iets voor jou. Probeer daarnaast eens een fiets met een voorwielmotor, maar ook met een midden- of achterwielmotor. Woon je in heuvelachtig gebied? Dan ga je beter voor een motor met een groot vermogen. Dit zijn allemaal zaken waar je niet meteen bij stilstaat, maar die wel van belang zijn. Ga ook even na of je je veilig voelt tijdens een proefrit. Je wil namelijk niet het gevoel hebben dat de fiets meer controle heeft dan jijzelf, wat wel eens kan voorkomen bij een e-bike met voorwielmotor.

Ook de accu kan op verschillende plaatsen op de fiets zitten en kan zowel vast als mobiel zijn; kijk wat voor jou het beste werkt. Heb je al nagedacht over welk type sensor je wil? Een krachtsensor voelt natuurlijker aan maar een rotatiesensor zal altijd volledige ondersteuning bieden. Maak ook meerdere rondjes tijdens een proefrit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]