CategoriesGeen categorie

Ebike kopen of een gewone fiets?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fietsen met een stevige tegenwind, we kennen het allemaal wel. Maar dan komt ineens een andere fietser vlotjes voorbij rijden aan een mooie snelheid. Verdorie, had je ook maar een elektrische fiets op zo’n dagen. Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n e-bike in vergelijking met een gewone fiets? We zetten ze graag even op een rijtje voor jou, zo beslis je zelf of de overstap interessant kan zijn.

1. Sneller

Het grote voordeel van een elektrische fiets is natuurlijk dat deze veel sneller is. Met een gewone stadsfiets rijd je gemiddeld 8 km per uur. Ga je de weg op met een e-bike, dan haal je snelheden tot maar liefst 25 kilometer per uur, een maximumsnelheid die is vastgelegd in de Europese wetgeving. Deze extra kilometers worden mogelijk gemaakt door de motor die aanwezig is in elke elektrische fiets. De accu zorgt voor de aandrijving van deze motor.

2. Medische klachten

Tot voor kort was de elektrische fiets vooral populair onder de 50 plussers en mensen met medische klachten, zoals knieproblemen, reuma of andere fysieke klachten. Intussen geniet vrijwel iedereen van een elektrische fiets, maar deze doelgroep blijft toch extra voordeel te halen uit een e-bike. Het laat hen toe mobiel te blijven en zorgt ervoor dat ook zij nog van een langere fietstocht kunnen genieten. Soms kunnen ook mensen die te kampen hebben met overgewicht baat hebben bij een e-bike.

3. Grotere afstand

Met een gewone fiets zal je meestal niet heel ver gaan. Met een e-bike kan je gerust een grotere fietstocht plannen, of je naar je werk verplaatsen. Je zal bovendien ook sneller op je bestemming aankomen met een elektrische fiets. Vaak denken mensen trouwens dat fietsen met een e-bike minder positieve effecten heeft op de gezondheid, maar niets is minder waar. Ook bij een elektrische fiets moet je nog steeds zelf energie opbrengen om de trappers in te duwen. Net omdat je grotere afstanden aflegt, zal je evenveel aan je conditie blijven werken. Je zal ook sneller je fiets nemen, en je kan ook (een deel van je route) fietsen met je e-bike zonder trapondersteuning als je dit wenst.

4. Moeilijker terrein trotseren

Mensen die in heuvelachtig terrein wonen zullen extra baat hebben met een elektrische fiets. Met behulp van een gewone fiets is het vaak erg lastig om moeilijk terrein te trotseren. Met een e-bike zal dit al een stuk gemakkelijker gaan. Eens je je gewone fiets hebt ingeruild voor een elektrische fiets, zal je misschien ook sneller ‘meer uitdagende’ routes opzoeken en eens uit je comfort zone stappen. Zo kan je overal heen met je fiets zonder meteen uitgeput te zijn. Ook als er eens een stevige tegenwind staat, zal dit je niet of minder snel tegenhouden om de baan op te gaan.

5. Relaxeren

Fietsen met een elektrische fiets is een stuk minder lastig dan met een gewone fiets. Je zal dus sneller ontspannen en minder snel gaan zweten. Op de weg zal je natuurlijk je hoofd erbij moeten houden, maar fiets je door de natuur, dan kan je je hoofd al sneller leegmaken en genieten van de omgeving.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]