CategoriesGeen categorie

5 voordelen van elektrisch fietsen naar je werk

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Met de fiets naar je werk gaan heeft zo zijn voordelen: je vermijdt files, het is goed voor je gezondheid en ook voor het milieu is dit een goede zaak. Voor sommige werknemers is de afstand tussen hun woon- en werkplaats echter nét iets te groot. Een elektrische fiets biedt hier een mooie oplossing. Natuurlijk zijn er nog meer voordelen verbonden aan het naar je werk fietsen met een e-bike.

1. Ideaal voor langere afstanden

Zoals hierboven reeds werd aangehaald, is een elektrische fiets ideaal voor afstanden die misschien net iets té lang zijn voor een gewone fiets. Soms ben je zelf sneller op je werk dan met via andere vervoersmiddelen! Je staat niet in ellenlange files, hebt niet te kampen met een trein die weer eens te laat is en kan vaak via alternatieve wegen vlotter op je bestemming komen. Je zal overigens niet bezweet en uitgeput zijn na een langere rit.

2. Je werkt aan je conditie

Het is een misvatting dat je bij een elektrische fiets geen moeite meer moet doen. Een elektrische fiets biedt trapondersteuning, maar je moet nog steeds zelf op de pedalen trappen en dat vraagt energie. Je kan trouwens ook je trapondersteuning enkele standen lager zetten als je het wat sportiever wil aanpakken. Ook tijdens het fietsen met je e-bike zal je dus calorieën verbranden, je beenspieren trainen en aan je conditie werken. Met een elektrische fiets doe je trouwens ook sneller langere afstanden dan met een gewone fiets, net omdat het fietsen een stukje gemakkelijker gaat. Natuurlijk heeft dit ook een positief effect op je gezondheid. Wist je trouwens dat fietsen ervoor zorgt dat je cholesterol wordt verlaagd en de kans op hart-, vaat- en suikerziekten verkleint?

3. Weinig investerings- en onderhoudskosten

Bij een auto komt de investering kijken, en nadien moet je op regelmatige basis tanken. Niet iedereen kan op een bedrijfswagen of een tankkaart van je werkgever rekenen. Neem je het openbaar vervoer, dan kunnen de abonnementskosten hoog uitvallen. Vergelijk je deze kosten met de kosten van een elektrische fiets, dan zal je zien dat een e-bike vaak voordeliger is. Waar veel elektronische producten een beperkte levensduur hebben, kan je met een elektrische fiets lange tijd vooruit. Het enige waar je na de investeringskosten rekening mee moet houden, is dat deze jaarlijks eens een onderhoudsbeurt nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je goed met je fiets omgaat; zo verleng je de levensduur en beperk je mogelijke reparaties tot een minimum. Lees alles over hoe je je fiets in topvorm houd in deze blog.

4. Minder stress

Onderzoek wees uit dat werknemers die zich met de fiets naar het werk verplaatsen, minder stress zullen ervaren. Een relaxte fietstocht is dan ook veel interessanter dan een stresserende ochtend vol met files. Bovendien bevordert fietsen je hersenactiviteit en creativiteit. Het is namelijk vaak zo dat je tijdens het fietsen tijd hebt om even out of the box te denken, waardoor leuke ideeën ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat de videoclips van De Jeugd Van Tegenwoordig tijdens fietstochtjes werden bedacht? Neem eens de fiets en wie weet is daar ineens het antwoord waar je al zolang naar zocht.

5. Milieuvriendelijk

Het is al lang geen geheim meer: we moeten iets beter met onze planeet omgaan als we deze willen behouden. We bannen massaal plastic, eten minder vlees en stappen over op groene energie. Kortom: duurzaamheid neemt een steeds centralere plaats in in ons leven. Ook bij het kiezen van je vervoermiddel kan je milieuvriendelijke keuzes maken. Steeds meer auto’s en bussen rijden elektrisch, maar het dagelijkse woon- werkverkeer zorgt nog voor te veel Co2 uitstoot. De overstap naar een elektrische fiets is dus niet enkel goed voor jouw gezondheid, maar ook voor die van de gehele planeet. Volgens onderzoek belast je het milieu tot 40 keer minder als je kiest voor een elektrische fiets in plaats van een wagen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]